Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 11. 2008

Rok dva - 1999 - část druhá

Na začátku srpna jsme se rozhodli, že bychom mohli zaizolovat střechu objektu proti vnikání vody do bunkru. Nejdříve se pořádně natřel okraj střešního lemu a teprve poté celá střecha, která se nejdřív musela drátěným kartáčem očistit od mechu.

Je nutné také dodat, že se zcela jistě na září 1999 rýsuje naše první výstava a tím pádem uvedení našeho K.P.Čs.O. do povědomí roudnických obyvatel.

Dne 12.8. v odpoledních hodinách bylo zakoupeno větší množství barvy BALAKRYL s cílem obnovy původního maskovacího nátěru na pevnůstce. Nejprve jsme očistili zbytek povrchu bunkru od mechu. Poté započalo fasování barev: já nafasoval červenohnědou, Luděk okrovou a Martin zelenou. Podkladem nám bylo původní maskování z let 1937-1938, jenž se dalo ještě po tolika letech částečně rozpoznat. Kamufláž byla hotova během dvou dní a musíme zkonstatovat, že se povedla.

Od 16.10. do 14.11. proběhla v Podřipském muzeu dlouho očekávaná výstava na téma Čs. opevnění a rok 1938, kterou pořádal náš klub. Měli jsme pronajaty prostory v roudnické hlásce. Návštěvnost byla docela slušná, vstupné bylo dobrovolné.

Tím končí rekonstrukční rok dva - rok 1999. Do úplného konce rekosntrukce je sice ještě hodně daleko, ale kus práce je za námi a docela s uspokojivým výsledkem...