Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 5. 2009

Den Osvobození 8.5.2009

 

  Dne 8.5.2009 jsme opět měli otevřen bunkr u Václava. O státní svátky otvíráme záměrně a to hlavně pro mladší generaci, ta má pouze den volna, ale i ta starší ráda zapomíná. Stačilo se osmého projet po Roudnici a státní vlajky se daly spočítat na prstech jedné ruky.

  Ke dni ukončení druhé světové války, odjela část klubu položit věnce do Terezína k pomníku rudoarmějců a zbytek členů připravil výstavku zbraní a otevřel bunkr. Samozřejmostí bylo i vyvěšení státní vlajky. Výstavka zbraní a vyvěšená vlajka už z dáli lákala davy lidí a počasí tomu jen přálo. Navštívili nás i skauti z Ústí nad Labem a kolegové bunkráci. Okolo poledne se sešel už celý klub a byla k vidění pestrá směs uniforem, přibylo i několik dalších zbraní. Mezi návštěvníky tak pobíhali rudoarmějci, angličané, američan, němec, polák a našel se i příslušník SNB. Odhadnutá návštěvnost byla na 200 lidí.

    V pozdním odpoledni po uzavření bunkru a úklidu, se někteří členové vypravili na Babiny, podívat se po zapomenutých rozsocháčích. Moc šancí jsme tomu nedávali ,ale naděje umírá poslední. Ženijní cvičiště jsme nalezli, ale po kormelcích už nic nezbylo. V prostoru cvičište se nachází už jen poválečné  betonové jehlany a množství komárů.

  Den byl uzavřen v pohostinství u Svobodů,  při společné debatě.

 

 

Náhledy fotografií ze složky 8.5.2009 Den Osvobození