Jdi na obsah Jdi na menu
 


Září 2014

 Dne 13.9.2014 o roudnické vinobraní klub otevřel a vyzbrojil bunkr návštěvníků. V tento den se členové věnovali nejen lidem , ale i přípravě na izolaci střechy a opravu kapličky. Vše bylo uklizeno, nepotřebné odvezeno. Počasí nám přálo i když meteorologové hlásali že bude celý den pršet. 

 Dalším pracovním dnem bylo pondělí 15.9 kdy se sešel Jaromír a Martin na opravu kaple svatého Václava. Oprýskaná barva a omítka byla odstraněna . Vše nově nahozeno a vymalováno. Tak jen doufáme že Nás nezastihne nějaký nepěkný článek v novinách, jak se nestaráme o kapli. Posledním krokem byla úprava terénu kolem kapličky, vysypáním štěrkem. Myslím si, že tato stavba opět prokoukla a bude dělat  radost všem roudničanům.

 O víkendu 20- 21.9 bylo přistoupeno i k rekonstrukci střechy našeho řopíku. Dlouho odkládaná oprava ,konečně začala. Byla částečně stržena stará krycí vrstva ipy. Vše řádně očištěno plamenem a následně penetrováno. Poté se přistoupilo k samotné pokládce nové izolace střechy. Několik členů se při ní řádně zapotilo a počasí nám přálo až do poslední chvíle. Byla položena druhá vrstva kvalitní ipy .Naskládána kamenná rovnanina.  Dále následovala nopová fólie a po té se hrabičkami a rýčem pokryla střecha hlínou. To už se vše dodělávalo za nastávající bouřky a deště. 

 Následující den byli penetrací natřeny přechodové oblouky stěn a bunkr získal na nějaký čas ,krásnou černou čepičku. Ještě se mírně upravila hlína na záhozu a bylo připraveno na následující víken a svátek svatého Václava.

 28.9.2014 Krásný den svatého Václava. Pro nás i významný tím, že kaple slavila 200 let od svého založení. Byla opětovně vysvěcena a pořádala se u ní i bohoslužba. Tímto byla završena naše snaha o záchranu této kulturní památky. Na které  se Náš klub podílel. 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Září 2014